Matematik

Procentregning - Mundtlig matematik

15. juni 2010 af MaikenLP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Er der nogle der kan hjælpe mig med at komme igan med at besvare den opgave til årsprøve i mundtlig matematik på B - niveau. Jeg kan ikke finde enmet i min matematik bog og er derfor lidt på bar bund.

Procentregning

- Der ønskes en gennemgang af renteformlen og forklaring / betydning af fremskrivningsfaktoren.

På forhånd tak :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2010 af AMelev

K0 er indsat kapital (kr)
r er rentesatsen pr. termin (rentefoden) fx 5% = 0,05
R er rentebeløbet (kr)

Efter 1 termin er der kommet renter på, så den nye kapital (saldo) er K1 = K0 + R = K0 + r·K0 = K0(1 + r) idet K0 sættes uden for parentes - gang ind i parentesen og check, at det passer

Hver termin ganges altså med (1+r), benævnes a og kaldes fremskrivningsfaktoren (en faktor er noget, der ganges på)

Se evt. vedhæftede. og www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Skriv et svar til: Procentregning - Mundtlig matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.