Tysk

haster -tysk forholdsord!

16. juni 2010 af VictoriaAmalie (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej :)

kan i sige mig hvad det tyske forholdsord ''ALS'' står i? altså akkusativ eller dativ...

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2010 af AlexTheBig (Slettet)

 Altså ALS betyder som...?

Hvor i sætningen står den osv.?


Svar #2
16. juni 2010 af VictoriaAmalie (Slettet)

her betyder det altså da.....

''als der krieg forbei war.....''

det er så jeg ved om det skal være der, die das osv.. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. juni 2010 af lone1999 (Slettet)

'als' betyder 'da' når det som i din sætning refererer til tiden (dengang)

men det hedder 'da', når det er en refererer til en 'årsag' fx:

'Er kommt nicht, da er krank war'.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2010 af lone1999 (Slettet)

 Og 'als' står ikke i nogen bestemt kasus. I din sætning er 'Krieg' grundled og står derfor som du rigtigt har skrevet i nominativ.


Svar #5
16. juni 2010 af VictoriaAmalie (Slettet)

så sætningen er rigtig?

men hvordan kan jeg se om der, die osv. er rigtige i andre sætninger med 'als'?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. juni 2010 af AlexTheBig (Slettet)

 det kommer ikke an på als! 

det kommer an på udsagnsordet...i din sætning- Kreig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2010 af lone1999 (Slettet)

Als har som #6 skriver ingen betydning, og er ikke med i nogen remser. Det kommer an på hvordan sætningen er analyseret, og om navneordet er analyseret som genstandsled = akkusativ, hensynsled = dativ eller grundled = nominativ - og i din sætning står 'Krieg' i nominativ, som jeg skrev før, og derfor er sætningen rigtig nok. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2010 af lone1999 (Slettet)

 Desuden er 'als' ikke en præposition, men et adverbium


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2010 af lone1999 (Slettet)

 konjunktion* i stedet for adverbium


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. juni 2010 af lone1999 (Slettet)

 og 'forbei' staves 'vorbei'


Skriv et svar til: haster -tysk forholdsord!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.