Studievalg og videregående studie

Hjælp til valg af videregående uddannelse - jeg er efterhånden forvirret.

28. juni 2010 af loehndorf (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej alle.

Ja nu er der ikke mange dage til man skal søge ind på en videregående uddannelse og i den anledning er jeg virkelig kommet i tvivl om hvad jeg skal vælge.

Jeg er meget splittet mellem, om jeg skal læse HA International Business, Negot i Spansk eller HA Jur. Er der nogen som eventuelt går på følgende uddannelser på SDU i Odense da det er der jeg skal læse?

Jeg er meget glad for spansk, men samtidig fik jeg også øjnene op for erhvervsret da jeg gik havde dette fag på handelsskolen, men det som afholder mig fra denne uddannelser er nok at der ikke er mulighed for at læse et semester i udlandet.

Så derfor tror jeg den står mellem Negot i Spansk og HA International Business, men her er jeg så meget i tvivl da jeg har hørt at der er mange som falder fra på negot, men jeg ved selvfølgelig ikke om dette holder, men hvis der er nogen som har erfaring med følgende uddannelser og hvordan forløbet vil jeg blive meget glad for et hurtigt svar da jeg er så meget i tvivl, jeg er nærmest desperat da jeg ikke ved om jeg skal vælge spansk eller om jeg bare skal tage international business, men jeg fandt ud af at spansk var ret fedt på handelsskolen og jeg tror fremtiden ligger i den del af verden, men det har også meget at sige hvordan jobmulighederne er efterfølgende, men please kom med gode grunde til det ene og det andet...

Mvh Christian


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. juni 2010 af lexibexi

har du overvejet den spanske linie på CBS?

http://uk.cbs.dk/degree_programmes/cbs_undergraduate/bacheloruddannelser/bsc_in_business_language_and_culture_sproek


Svar #2
28. juni 2010 af loehndorf (Slettet)

Hej Lexi.

Ja det har jeg, men mit snit er desværre slet ikke til CBS :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. juni 2010 af lexibexi

SDU har en uddannelse der minder noget om: http://www.sdu.dk/Uddannelse/Bachelor/IVK_et_sprog_Odense.aspx

http://www.ug.dk/uddannelser/universitetsuddannelser/samfundsvidenskabeligeuddannelser/erhvervsoekonomi/erhvervsoekonomi_-_erhvervssprog_negot.aspx

ellers er der faktisk gode muligheder for at komme ind på CBS via kvote 2

http://www.ug.dk/programmes/universityprogrammes/socialscieneandeconomics/business_language_and_culture.aspx


Svar #4
28. juni 2010 af loehndorf (Slettet)

Jeg ved bare ikke om jeg skal vælge negot. Om der er fremtidsmuligheder med den uddannelse.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. juli 2010 af MaryFont (Slettet)

Hej, haaber ikke at jeg er for sent paa den :)

"...men det som afholder mig fra denne uddannelser er nok at der ikke er mulighed for at læse et semester i udlandet." Hvilken uddannelse er det praecis du refererer til her, -HA international business eller HA(jur) eller en helt tredje? Hvis det er en af de to foerste uddannelser, maa jeg sige at det lyder usandsynligt, at der ikke skulle vaere mulighed for at laese et semester i  udlandet. Har du undersoegt dette? Det er de faerreste uddannelser i dag, hvor man ikke har mulighed for et semester i udlandet, jeg tror faktisk ikke der findes en eneste lang videregaende uddannelse i dag, hvor dette ikke er muligt. 

Hvis du braender lige meget for alle tre uddannelser, ville jeg nok vaelge en af de to erhvervsretlige uddannelser. Jeg tror der er lidt hoejere faglighed paa dem, og min personlige holdning er, at man ikke faar saa meget ud af at laese et sprog, hvor det ikke tales til daglig. Efter 10 ugers intensivt kursus paa sprogskole i Spanien, kunne jeg allerede tale og forstaa ligesaa meget spansk som mine veninder der havde haft det 2 aar i gymnasiet.  Du kan jo altid tage paa udveksling i et semester, eller maaske to, i Spanien eller et andet spansktalende land. 

Men hvis du virkelig braender for Negot, synes jeg at du skal vaelge det.   


Skriv et svar til: Hjælp til valg af videregående uddannelse - jeg er efterhånden forvirret.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.