Matematik

Reducer

12. juli 2010 af wos12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle .. Det er virkelig længe siden jeg har haft matematik, nu sidder jeg med en opgave som  jeg har svært ved at regne ud.. Please hjælp mig.

Reducer muligt

a)      3ab-6b2/ a-2b

b) 25a2-30ab+9b2/25a2-9b2

Tusind tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juli 2010 af NejTilSvampe

 mener du  a) (3ab-6b2)/(a-2b)  ?

(3ab-6b2) = 3b(a-2b)

så (3ab-6b2)/(a-2b) = 3b*(a-2b)/(a-2b) = 3b


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juli 2010 af NejTilSvampe

 b) (25a2-30ab+9b2)/(25a2-9b2)

(25a2-30ab+9b2) = (5a)2 + (3b)2 - 2*(3*5*a*b) = (5a-3b)2

(25a2-9b2) = (5a+3b)(5a-3b)

(5a-3b)2 / (5a+3b)(5a-3b) = (5a-3b)/(5a+3b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. juli 2010 af hej47 (Slettet)

hej , ved du noget om hvor man ka få lektiehjælp til mat?


Svar #4
12. juli 2010 af wos12 (Slettet)

JA :) Det var virkelig sødt af dig , kunne du måske hjælpe mig med det andet opgave i det andet indlæg også ?  Du redder virkelig mit liv hvis du gider :(  

TUSIND TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. juli 2010 af Krabasken (Slettet)

b)   =   (5a-3b)2/(5a+3b)(5a-3b)   =   (5a-3b)/(5a+3b)


Svar #6
12. juli 2010 af wos12 (Slettet)

Tusind taak Krabesken:)

"Nejtilsvampe", kan du noget integral regning?

JEg har nemlig en opgave til , der står:

Beregn det ubestemte integral : (der skal være en integraltingest foran, den kunne jeg ikke lave, men ellers skal der stå (5x3-2x2+7x-2/x+3ex)dx

TAK TAK TAK TAK :):)


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. juli 2010 af NejTilSvampe

 #6 - Du integrerer hvert led for sig. 

For  ∫g(x)+h(x) dx = ∫g(x)dx + ∫h(x)dx

du bruger så at ∫xndx = 1/(n+1) xn+1

og at ∫k*f(x) dx = k*∫f(x)dx

de to sidste led bruger du at  ∫1/x dx = ln|x|  og  ∫e^x dx = e^x

lad mig tage det første led,

∫5x^3 dx = 5/4 x^4 + k   <---husk konstanten.


Svar #8
13. juli 2010 af wos12 (Slettet)

#7 Jeg forstod det aldrig , prøvede mig frem , men det lykkedes ikke :(  ØV..


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. juli 2010 af mathon

detaljer i #7's anviste metode:


 

Vedhæftet fil:integral_90.doc

Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.