Matematik

Sider på ligebenet trekant

14. juli 2010 af Geomed (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et problem med at udregne længden af siderne på en ligebenet trekant (2 af siderne ens) hvor arealet er kendt (112,5 cm2) og vinklerne er kendte (2 på 67,5° og 1 på 45°).


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. juli 2010 af NejTilSvampe

X / sin(67,5) *sin(45) = Y                       sinusrelation

hvor X er en af de ligebenet sider og Y er den tredje side.

½*X*Y*sin(67,5) = 112,5 =>                   A = ½*a*b*sin(C)

½*X^2 * sin(45) = 112,5                         substituerer Y ind

X = √( 225 / sin(45) )                              Løser for X


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. juli 2010 af mathon

mindste side =
                                2·X·sin((45/2)º) = 2·X·cos(67,5º)
                          


Brugbart svar (1)

Svar #3
14. juli 2010 af mette48 (Slettet)

De 2 lige lange siders længde kaldes b=a

h=b*cos(45/2)

c=2*b*sin(45/2)

areal=1/2*h*c

112,5=1/2*b*cos(45/2)*2*b*sin(45/2)

112,5=b2*sin(45/2)*cos(45/2)

225=b2*2*sin(45/2)*cos(45/2)

2*sinv*cosu=sin(v+u)+sin(v-u)

225=b2(sin45)+sin0)

225=b2*(1/√2+0)

b2=152*4√2

b=15√2


Svar #4
15. juli 2010 af Geomed (Slettet)

Hej allesammen

Mange tak for jeres hurtige og udførlige svar!

Jeg antager at udregningerne med sinus og cosinus foretages i grader og ikke i radianer...

Mvh.

Zacharias


Skriv et svar til: Sider på ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.