Matematik

bestem en stamfunktion til funktion

15. juli 2010 af Gitse (Slettet)

Hej,

Jeg sidder her med en opgave i bogen. den siger at man skal bestemme en stamfunktion til funktionen:

f(x)=6x2+2x-4), hvis graf går gennem punktet (3,10). 

Stamfunktionen til f er: F(x)=2x3+x2-4x+k 

det jeg ikke forstår er hvor kommer k fra, altså når man differentierer  6x2 så bliver det til: 2x3+k og 2x bliver til: x2+k og 4 bliver tl 4x - og det bliver således:

2x3+k + x2+k -4x. Dvs. der er 2*k. Jeg er så forvirret :s please need help!

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juli 2010 af Blueoil (Slettet)

4 bliver til 4x + k

når der er flere led i en funktion, skal man se bort fra alle k'erne indtil til sidst, hvor man skal tilføje +k


Svar #2
15. juli 2010 af Gitse (Slettet)

Altså, 4 bliver til ax+b=4x+k, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juli 2010 af Blueoil (Slettet)

jo


Svar #4
15. juli 2010 af Gitse (Slettet)

 okay, tusind taaaak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juli 2010 af mathon

      ∫f(x)dx = Fk(x) = Fo(x) + k


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. juli 2010 af mette48 (Slettet)

Hvis du diferentierer stanfunktionen, giver defferentialet af en konstant 0, derforkan der have været en konstant i stamfunktionen

f(x)=x+k ⇒ f'(x)=1+0


Skriv et svar til: bestem en stamfunktion til funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.