Fysik

Gitterspektroskopi - grafisk for brint

31. juli 2010 af 11111111 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa..

jeg er i gang med skrive en rapport om gitterspektroskopi.

Jeg skal besvare et spørgsmål som lyder:

A. hvilke betydning har hældningdkorfficienten

B. Så skal jeg også redegøre for hvilke energiniveauer der er`?

Håber der er nogen som kan hjælpe!

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. juli 2010 af mathon

tænker du

                           En→m = h·c·Ryd·((1/n2) - (1/m2))                          n > m  og  n,m∈N

                           En→m = (2,17987·10-18 J)·((1/n2) - (1/m2))                  

                           En→m = (13,6057 eV)·((1/n2) - (1/m2))                  ?

eller
            hvilken afbildning har du?


Svar #2
31. juli 2010 af 11111111 (Slettet)

se den vedhæftet fil


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. juli 2010 af mathon

 teori:

                      λ-1 = Ryd·(2-2 - n-2)

                      λ-1·10-7 = (Ryd·10-7)·(-n-2 + 0,25)

                      λ-1·10-7 = (Ryd·10-7)·(-n-2 + 0,25)

                      λ-1·10-7 = -Ryd·10-7·n-2 + (0,25·Ryd·10-7)

.................

Ryd = 1,09737·107 m-1            (officiel værdi)

 ...............

hvoraf
                     λ-1·10-7 = -1,09737·n-2 + 0,274343


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. juli 2010 af mathon

hvor den numeriske værdi af hældningskoefficienten
er lig med

                          |a| = Ryd·10-7    

               


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. august 2010 af mathon

kommentar:

                          λ = a·10-9 m

                          λ-1 = (a-1·m-1)·109

                          λ-1 = (a-1·102·m-1)·107

                                   λ-1·10-7 = (a-1·102)·m-1
 

       


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. august 2010 af JKaram (Slettet)

Du kan lige skrive om du er med på den eller du skal have en forklaring (evt. i ord ;-b )

Karam


Skriv et svar til: Gitterspektroskopi - grafisk for brint

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.