Matematik
En matematisk transformation
Hej.
Jeg sidder fast i et led i beviset som jeg ikke kan forstå:
Redegør for følgende:
∫w∞ [x-w]dF(x) = EF(x) - w + ∫0w F(x)dx
(det er bestemt integrale, og EF(x) er den forventet værdi af F(x)
Er der nogen der kan hjælpe?
Svar #1
08. august 2010 af peter lind
Dir resultat kan ikke være rigtigt, idet resultatet ikke er en funktion af x. Brug partiel integration. Det giver [(x-w)F(x)]w∞-∫w∞F(x)dx
Svar #2
08. august 2010 af matethemouse (Slettet)
Det ovenstående er et led i et bevisførelse som jeg ikke forstår (dvs. jeg har ikke selv regnet det ud).
Indtil videre er mit bedste bud at man trækker x og w ud på en eller anden måde og ændre dF(x) til dx på en eller anden måde (fx ændre grænserne for integralet.
Men tak for buddet alligevel
Svar #3
09. august 2010 af Vesteur (Slettet)
∫w∞ [x-w]dF(x) = ∫0∞ [x-w]dF(x) - ∫0w [x-w]dF(x) ,
og under antagelse af at x er positiv er ∫0∞ [x-w]dF(x) = EF(x-w) .
Bagefter bruger du partiel integration på restleddet -∫0w [x-w]dF(x) og viser at det er lig ∫0w F(x)dx.
/Christian
Svar #4
10. august 2010 af matethemouse (Slettet)
Det først transformation kan jeg vist godt følge med i:
Integralet mht. dF(x) for 0 => uendelig giver det forventet værdi af F(x).
Jeg har så prøvet at bruge partial integration:
∫ab a(x)*g(x)dx =[A(x)*g(x)]ab - ∫ab A(x)*g'(x)dx
på -∫0w [x-w]dF(x).
Det resultat jeg får ([x-w]=a(x) og 1 = g(x)) ==>
[[x-w]F(x)]ab - ∫ab [x-w]F(x)*0dF(x) ==> ?
Nogen der har forslag til næste skridt (eller har jeg regnet forkert i ovenstående?)
/Dan
Svar #5
10. august 2010 af Vesteur (Slettet)
Hej Dan,
Når du bruger partiel integration på et Stieltjes integral fungerer det ligesom for et normalt Riemann integral,
∫abG(x)dF(x) = [G(x)F(x)]ab-∫abF(x)dG(x).
Dvs.,
∫0w [x-w]dF(x)=[[x-w]F(x)]0w - ∫0w F(x)dx.
Ved indsættelse af grænserne i det første led ser du at det er nul, da F(0)=0.
- Jeg håber at det var forståeligt.
/Christian
Svar #6
11. august 2010 af matethemouse (Slettet)
Hvordan er det at du kan være sikker på at F(0)=0 når funktionen ikke er specificeret?
/Dan
Svar #7
11. august 2010 af Vesteur (Slettet)
F er en sandsynlighedsfordeling med support i [0,∞[, så
F(0) = ∫00dF(x) = 0 .
Hvis F's support havde været de reelle tal ville
F(0) =∫-∞0dF(x) ,
hvilket ikke nødvendigvis er nul.
/Christian
Svar #8
11. august 2010 af matethemouse (Slettet)
Tak for svarene Christian. De hjælp meget.
Hilsen Dan
Skriv et svar til: En matematisk transformation
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
