Matematik

Gør rede for at, f'(1)=-2 og f(1)=-1, og bestem tallene a og c.

11. august 2010 af louiselomholt (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej til alle jer gode matematikere (:

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan jeg skal løse denne opgave.

Den stammer fra Matematik A maj 2010.

Opgave 14: En linje l har ligningen y=-2x+1. Det oplyses, at linjen l er tangent til grafen for funktionen

f(x)=x^2+bx+c

i punktet P(1, f(1))

a) Gør rede for, at f ' (1)=-2 og f(1)=-1, og bestem tallene b og c.


Svar #1
11. august 2010 af louiselomholt (Slettet)

i overskriften er det også b og c


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2010 af Krabasken (Slettet)

f(x) = x^2+bx+c     g(x) = -2x+1

f ' (1) = g ' (1) = -2

f ' (1) = -2   giver b

g (1)  giver  P = (1,-1)

Indsæt P og b i f(x), det giver  c


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2010 af mathon

detaljer
se

Vedhæftet fil:beregning_14.doc

Skriv et svar til: Gør rede for at, f'(1)=-2 og f(1)=-1, og bestem tallene a og c.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.