Matematik

procent af antal farve firekanter

11. august 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

heej, jeg har en firekant med 100 små kanter, og der er 36 farvet, hvor stor er så procentet af de farvet, er det ikk 36 ?

nr.2 spørgsmål er, at jeg har 25 firekanter, 5 er farvet er det så ik 20% ?


Svar #1
11. august 2010 af BrainChild (Slettet)

nej undskyld nr.2 er det 4 farvede ud af 20


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2010 af mathon

4/20 = 20/100 = 20%


Svar #3
11. august 2010 af BrainChild (Slettet)

hva med den første


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. august 2010 af Bankier (Slettet)

Hvis du har  100 tern og 36 af dem er grønne.

De farvede udgør altså 36/100 = 0,36   altså 36 % af alle terningerne.

Du har 25 firkanter og fem er farvet. dette svarer til en procentdel farvede på 5/25 = 0,2  , hvilket er 20 % 


Svar #5
11. august 2010 af BrainChild (Slettet)

tusind tak for hjælpen.

sidste spørgsmål, hvorn kan man finde procent af at man har 5 tern og 3 er farvet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. august 2010 af Bankier (Slettet)

3 / 5 = 0,6 = 60 % 


Svar #7
11. august 2010 af BrainChild (Slettet)

hvorn kan man regne det ud, altså uden lommeregner, eller kan man ikk uden lommeregner ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. august 2010 af Bankier (Slettet)

man kan udregne til et punkt, hvor man så skal vide det.

jeg vidste, at  6/10 svarer til  60 %  .  Da du skrev havd 3/5 var  kunne jeg sige, at det er det samme som 6/10, da 5*2 = 10 og 3*2 er lig 6 altså 6/10.

Det handler om at vide nogle ting.


Svar #9
11. august 2010 af BrainChild (Slettet)

arh oka.. taak


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Fx 3 af 5:

I % giver det   3 / 5 * 100  dvs.

100 ganget med 3 og divideret med 5 , altså  300/5 = 60%

eller 100 divideret med 5 og ganget med 3, altså 20*3 = 60%

- Det er vel næsten hovedregning, eller hva' ?


Svar #11
11. august 2010 af BrainChild (Slettet)

jo præcis.. tusind tak, jeg forstår det meget bedre nu


Brugbart svar (0)

Svar #12
11. august 2010 af mette48 (Slettet)

% altså ordet procent betyder pr hundrede. Du skal altså finde ud af, hvor mange 100-dele der er tale om

3 farvede ud af 5  svarer til  60 farvede ud af 100 altså 60%

3/5 forlænges med 20 for at få 100 dele

3/5 = 60/100   er 60 %

Hvorfor #4 bruger decimalbrøk (kommatal) forstår jeg ikke, men det har været moderne en overgang efter indførelsen af lommeregneren.


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. august 2010 af Moderatoren

zizu, husk at 100 % = det hele.

Har du ellers styr på hvad 100-dele betyder?

Hvilken klasse går du i?


Svar #14
12. august 2010 af BrainChild (Slettet)

jeg forstår det Jeppe, 9kl., men det bar sådn nogen opgaver, hvor man virkelig har brug for at tænke


Svar #15
12. august 2010 af BrainChild (Slettet)

er 2/7 : 29% --> afrundet ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. august 2010 af Bankier (Slettet)

Ja, 2/7 ≈ 29 %


Skriv et svar til: procent af antal farve firekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.