Matematik

Hjælp til ligning.

11. august 2010 af Heinzie (Slettet)

 Hej, jeg sidder og skal lave denne ligning: 3x-12=5*[x-3(7-2*x)-7]

Så er spørgsmålet så bare, hvordan regner man den ud på højre side? har aldrig regnet med [ og ]..


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. august 2010 af Blueoil (Slettet)

Jeg for det til:

3x-12=5*(x-3*(7-2*x)-7)

3x-12=5x-35-105+30x

128=32x

x=4


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. august 2010 af ramme2 (Slettet)

3x-12 = 5*(x-21+6x-7)   Den inderste parantes ganges ud først

3x-12 = 5x-105 +30x -35  Derefter isoleres x som sædvanelig. Husk at skifte fortegn når du flytter over på den anden side af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. august 2010 af Krabasken (Slettet)

Formålet med, at der benyttes både (alm. parenteser) og [kantede parenteser] er udelukkende, at vise,  hville parenteser, der hører sammen

Det medfører intet nyt udregningsmæssigt, så bare rolig . . .


Svar #4
11. august 2010 af Heinzie (Slettet)

 Tak for det! :D


Skriv et svar til: Hjælp til ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.