Matematik

Skæringspunktet

17. august 2010 af Christiiie (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Tegn y = x - 1

og y = -1/2x + 3 1/2

Hvad er skæringspunktet så ???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2010 af mathon

               aflæs skæringspunktets koordinater


Svar #2
17. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. august 2010 af mathon

har du indtegnet
                                       y = x - 1
og
                                       y = -(1/2)x + (7/2)   ?
                                   


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. august 2010 af mathon

eller beregn skæringspunktets koordinater

            skæring kræver

                                         x - 1 = y = -(1/2)x + (7/2)                            multiplicer med 2

                                         2x - 2 = -x + 7                                             adder x

                                         3x - 2 = 7                                                    adder 2

                                         3x = 9                                                         divider med 3

                                         x = 3                                                           som indsat i y = x - 1

giver

                                        y = 3-1 = 2


Svar #5
17. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 orrrrh .. forstår det virkelig ikke :-( 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. august 2010 af Tyrael (Slettet)

Det er i virkeligheden ret simpelt. :)

Nu skal du høre:
Du starter med at tegne grafen for de pågældende ligninger, hvorefter du får den idé, at det sted, hvor graferne krydser hinanden kaldes for skæringspunktet. ;-)
Så aflæser du det pågældende skæringspunkt.

En anden metode er at gøre ligesom mathon har gjort, hvor du beregner dig til skæringspunktet - hvilket er mere alment på en gymnasiel uddannelse end fx i folkeskolen. ^^

Var det svar nok? Ellers må du endelig skrive og spørge. :)


Svar #7
18. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 OK, har prøvet at lave den :-)

Her er en fil:

Vedhæftet fil:Unavngivet.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. august 2010 af Tyrael (Slettet)

Ikke helt. ;-)
Du skal forestille dig, at du tegner to linjer, der på et tidspunkt krydser hinanden, og hvor de krydser hinanden er skæringspunktet. ^^
Du kan også forestille dig et "x", hvor midten ville være skæringspunktet i dette tilfælde - dernæst aflæser du simpelthen koordinaterne for skæringspunktet.


Svar #9
18. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 :-(

Jeg forstår det ikke :'-(


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. august 2010 af Tyrael (Slettet)

Jeg kan godt prøve at tegne det for dig og sågar udregne det for dig, men jeg skal lige færdiggøre mine historielektier først. :)


Svar #11
18. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 OK, mange tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. august 2010 af mathon

linjen     y = x - 1                går gennem (1;0) og (0;-1)

linjen     y = -1/2x + 3 1/2   går gennem (7;0) og (0;3.5)

tegn det ind i et koordinatsystem
og
se at skæringspunktet (3,2) stemmer


      


Svar #13
18. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 Jaaaer, det har jeg gjort, og hvad det næste man skal gøre ? ^_^


Svar #14
18. august 2010 af Christiiie (Slettet)

 Årrrrrrgh ! JA :D

Tusind tak for al hjælpen mathon & Jippefant ^^


Svar #15
18. august 2010 af Christiiie (Slettet)

Men hvordan kan -1/2x blive 7;0 ??


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#15

Indsæt x = 7 og y = 0 i liniens ligning y = -(1/2)x + 3 1/2 og eftervis, at talparret opfylder ligningen.


Skriv et svar til: Skæringspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.