Matematik

DIFFERENSKVOTIENT OSV

20. august 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

 1. Hvad er definitionen på differenskvotient (xo/x-formulering)?
2. Hvad er definitionen på at f er differentiabel i xo (ud fra 1))?
3. Hvad er definitionen på f ’(xo) (ud fra 2))?
4. Hvad er definitionen på differenskvotient (xo/h-formulering)?
5. Hvad er definitionen på at f er differentiabel i xo (ud fra 4))?
6. Hvad er definitionen på f ’(xo) (ud fra 5))?
7. Hvilken geometrisk betydning har differenskvotienten?
8. Hvilken geometrisk betydning har differentialkvotienten?

Hej Jeg har de her spørgsmål som jeg simpelthen ikke kan svare på :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2010 af peter lind

se http://da.wikipedia.org/wiki/Differentialregning#Udregning


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du må kunne finde alle svarene i din matematikbog.


Svar #3
21. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Hvad mener han med definition å differenskvotient (xo/x-formulering)?

og at f er differentiabel i xo (ud fra 1)) Hvad mener han med ud fra 1?


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

I 2. betyder "ud fra 1" at du skal benytte definitionen på differenskvotient givet i 1. Tilsvarende betyder "ud fra 4" i 5., at du skal benytte definitionen på differenskvotient givet i 4.

Der omtales to forskellige formuleringer for differenskvotient, og opgaven giver dig anledning til at prøve begge formuleringer.


Svar #5
22. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Kunne du ikke vise mig det , for jeg forstår det ikke.

Altså vise resultatet på de 2 første .


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

1. Differenskvotienten for funktionen f(x) i punktet x0 er

(f(x)-f(x0))/(x-x0)

Det er det, der hentydes til ved x0/x formulering.

2. Ud fra definitionen for differenskvotient i 1. siger vi, at f er differentiabel i x0 , hvis differenskvotienten har en grænseværdi for x→x0 .

3. I dette tilfælde, hvor grænseværdien for differenskvotienten eksisterer, kaldes denne grænseværdi for differentialkvotienten af funktionen f i punktet x0, og denne betegnes f'(x0) .


Svar #7
22. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Så mit svar til spg. 2 og tre vil være:

2. Hvad er definitionen på at f er differentiabel i xo (ud fra 1))?

Ud fra definitionen for differenskvotient i 1. Er differentiabel i x0 , hvis differenskvotienten har en grænseværdi for x→x0 .


3. Hvad er definitionen på f ’(xo) (ud fra 2))?

I dette tilfælde, hvor grænseværdien for differenskvotienten eksisterer, kaldes denne grænseværdi for differentialkvotienten af funktionen f i punktet x0, og denne betegnes f'(x0) .

?


Svar #8
22. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Forresten hvis de nu siger ud fra 2 eller 3 så går jeg vel udfra det er opgaverne de snakker om ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er jo hele pointen i den måde, hvorpå opgaven er stillet op.


Svar #10
22. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Jeg synes opgaven gentager sig flere gange jeg har bare skrevet de samme svar igen og igen.


Svar #11
22. august 2010 af Camilaaaa (Slettet)

 Hvilken geometrisk betydning har differenskvotienten?
8. Hvilken geometrisk betydning har differentialkvotienten?

Viser differenskvotienten ikke sekanthældninge?

Hvad differentialkvotienten?


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. september 2010 af diiidaaa (Slettet)

Hvis man har en funktion f(x) = x^2 + 6 og skal bestemme grænseværdien for differenskvotienten for h gående mod 0, hvordan gøres det ? 

ville ikk oprette nyt indlæg, men vil meget gerne ha svar..  


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. september 2010 af peter lind

[ x2+6 -(x02+6)]/(x-x0)


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

I x0,h notationen vil det være

(f(x0+h) - f(x0)) / h = (((x0+h)2+6) - (x02+6)) / h

   = (x02 + 2x0h + h2 - x02) / h

   = (2x0h + h2) / h

   = 2x0 + h → 2x0 for h → 0


Skriv et svar til: DIFFERENSKVOTIENT OSV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.