Matematik

Mat - funktioner

24. august 2010 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej, håber der en en der kan finde ud af at lave den her. er selv ikke særlig skarp til det med funktioner.

En funktion f er givet ved f(x) = 3,41*1,27x , x E R.

Beregn f(79.

Beregn fordoblingskonstanten for f.

Løs ved beregning ligningen f(x) = 45.
 

Håber virkelig der er nogen derude der kan lave den, da jeg er desperat. på forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2010 af Duffy

Hvis vi herinde hele tiden alver DINE lektier for DIG, så vil du fortsætte med at være desperat helt til og med den skriftlige eksamen, hvor du sidder alene, og hvor ingen er der til at hjælpe dig. Derfor skal du lære at TÆNKE SELV.

Prøv her. Hvis funktionen er givet ved forskriften

f(x) = 3,41*1,27x

og du skal finde tallet givet ved  f(79), hvad er så dit x lig med?

Og når du har fundet ud af hvilket tal x det er, hvad tror du så du skal gøre for at finde f(79)?


Svar #2
24. august 2010 af Jensen11 (Slettet)

det er ikk f(79), men f(7)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. august 2010 af Duffy

Nuvel, hvilket tal er dit x så? og hvor skal du putte det hen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2010 af ramme2 (Slettet)

1      f(7) = 3,41*1,277   

2        fordoblingskonstant T2 = log2/ log a      a= 1,27 (fremskrivningsfaktoren)     T2 = log2 /log1,27

3         f(x) = 45   beregn x      45 = 3,41*1,27x   ⇒ (45/3,41) = 1,27x       log (45/3,41) = x log1,27

⇒   x= log (45/3,4) / log 1,27


Skriv et svar til: Mat - funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.