Matematik

trapez?

25. august 2010 af cllsLkh (Slettet)

Hej. Jeg er lidt i tvivl om denne her opgave!
Kan jeg få en forklaring hvordan man regner den ud?

Areal = 65 cm (kvadratcencimeter), b = 6 cm og h = 5 cm.

Så skal jeg finde a!


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af PMxD (Slettet)

 hvis det e3r en trapez du arbejder med er fomlen:

A=½*h*(a+b)

hvor A = areal

h = højden

a og b er de parallelle sider

så er det bare at sætte ind i formlen.. :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. august 2010 af mathon

    hvoraf

         (65 cm2) = (1/2)·(5 cm)·(a + (6 cm))

         2·(65 cm2)/(5 cm) = a + (6 cm)

         (26 cm) = a + (6 cm)

         a = (26 cm) - (6 cm) = 20 cm


Skriv et svar til: trapez?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.