Matematik

Spørgsmål ang. forskrift

25. august 2010 af Deda (Slettet)

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg finder fortegnet ved følgende

Find forskriften for et fjerdegradspolynomium der har rødderne -3, -1, 1 og 2, og som
i 0 har værdien 12.

Er der nogen der kan hjælpe?

Jeg har fået det til at den er positiv, men jeg er ikke sikker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

p(x) = a(x+3)(x+1)(x-1)(x-2)

p(0) = a·3·1·(-1)·(-2) = 6a = 12 ⇒ a = 2 ,

altså

p(x) = 2(x+3)(x+1)(x-1)(x-2)


Svar #2
25. august 2010 af Deda (Slettet)

Okay, det vil vel sige at fortegnet er positivt, i det a er positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Fortegnet til leddet af 4. grad er positivt, hvis det var det, du mente.


Svar #4
26. august 2010 af Deda (Slettet)

Jeg mente egentlig forskriften, men skrev forkert.


Skriv et svar til: Spørgsmål ang. forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.