Matematik

Forkort brøken: x^2+8x/x^2+16x+64

27. august 2010 af FredzterbeatxD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal forkorte følgende brøk uden hjælpemidler:

x^2+8x/x^2+16x+64


Nogle som kan hjælpe. Kunne være fedt, hvis i kunne skrive op hvad i gør, så jeg ikke bare får et facit.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2010 af JKaram (Slettet)

Kender du de tre kvadratsætninger?

Karam


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2010 af mette48 (Slettet)

x^2+8x/x^2+16x+64 skal lige være sikker på at jeg forstår dig rigtigt, så jeg sætter [] om tæller og nævner

[x^2+8x]/[x^2+16x+64]

x2+8x          sæt x udenfor parentes

x2+16x+64 = x2 + 2*8*x + 82                  brug (a+b)2=a2+2ab+b2  baglens


Svar #3
27. august 2010 af FredzterbeatxD (Slettet)

Ah så løsningen er denne?:

x^2+8x/x^2+16x+64

=x(x+8)/x^2+8x+8x+64

=x(x+8)/(x+8)(x+8)

=x/(x+8)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2010 af mette48 (Slettet)

Nemlig, men der er vist et par af de grundlæggende regler du skal se at få lært. ;-)


Skriv et svar til: Forkort brøken: x^2+8x/x^2+16x+64

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.