Matematik

Vektorer

27. august 2010 af tullemusen100 (Slettet)

Hej :)


Jeg har en opgave om vektorer, hvor jeg skal undersøge om to vektorer (a og b) er parrallelle, men jeg ved ikke hvordan jeg gør.

Nogle som kan hjælpe mig med en formel for det eller et eksempel?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2010 af mathon

hvis
         vektorernes determinant er lig med 0
er
         vektorerne parallelle


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. august 2010 af JKaram (Slettet)

Nemlig.

Hvis I ikke har haft om det endnu, kan du tjekke om den enes tværvektor står ortogonal på den anden vektor.

Karam


Svar #3
27. august 2010 af tullemusen100 (Slettet)

Det er fordi jeg har f.eks.
 

a = (21 / 33) (de skulle gerne stå over hinanden, men det ved jeg ikke lige hvordan jeg gør herinde, håber du ved hvad jeg mener)

og b = (-35 / -55)
 

Jeg har kunne læse mig frem til, at de skal blive det samme når man regner dem ud, men mit problem er, at jeg ikke ved hvordan jeg regner det ud :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2010 af mathon

se


Svar #5
27. august 2010 af tullemusen100 (Slettet)

Tak :)


Svar #6
27. august 2010 af tullemusen100 (Slettet)

Jeg har også lige et andet spørgsmål, hvis du kan forklare mig det :)

Jeg skal finde koordinaterne til vektor a og vektor b, når det vides om vektorerne at:

2a (vektor) - 3b (vektor) = (0 over -17) og a (vektor) + 4b (vektor) = (11 over 19)

Hvordan finder man koordinaterne ud fra det?


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.