Matematik

Vektorer

28. august 2010 af tullemusen100 (Slettet)

Hej :)

Jeg sidder med en opgave om vektorer, men jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal regne det ud.

Jeg skal finde koordinaterne til vektor a og vektor b, når det vides om vektorerne at:

2a (vektor) - 3b (vektor) = (0 over -17) og a (vektor) + 4b (vektor) = (11 over 19)

Hvordan finder man koordinaterne ud fra det?
 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af NejTilSvampe

4 ligninger med 4 ubekendte.

2a1 - 3b1 = 0

2a2 - 3b2 = -17

a1 + 4b1 = 11

a2 + 4b2 = 19

hvor a = <a1,a2>  og  b = <b1,b2>


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2010 af mathon

men løst to og to
i to forskellige beregninger
med anvendelse af samme metode


Svar #3
28. august 2010 af tullemusen100 (Slettet)

Mange tak :) så tror jeg bedre jeg forstår det :)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.