Matematik

Ligning med brøk

28. august 2010 af NPandi (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg har en ligning der lyder (hvor x, skal findes).

- 4x + 2    = -2
    3x

Mit spørgsmål lyder således; hvordan finder jeg x'et når der står "3x" i brøken? Hvis der bare havde stået "x" eller et tal, så havde jeg ganget på begge sider med det selvfølgelig.

På forhånd tak! (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af NejTilSvampe

 -4x+2 = -2*3x

-4x + 2 = -6x

2x + 2 = 0 => x= -1


Svar #2
28. august 2010 af NPandi (Slettet)

Den sidste linie giver ikke helt mening for mig..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2010 af NejTilSvampe

 gang 3x på begge sider af lighedstegnet


Svar #4
28. august 2010 af NPandi (Slettet)

 Hvad gør du med de "+ 2" du har tilbage - de kan ikke plusses ind i fx. "3x"


Svar #5
28. august 2010 af NPandi (Slettet)

 Ah, har forstået det nu (: tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Ligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.