Matematik

x^4 - (2/x) , P(1, (f1) ) Find tangentligningen.

28. august 2010 af Camilaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = x^4 - (2/x)

x0= 1

f'(x0) = f(1) = 1^4  -  (2/1) = -1

f' '(x) = 4x^3 -  (-2/ x^2)

f '(1) = 4* 1^3 - (-2/ 1^2) = 6

y= f' ´(x0)  (x-x0) + f(x0)

y= 6 (x-1) + -1

Jeg fortår ikke hvorfor jeg fik denne resultat da facitlisten siger at der skal stå 6x-7


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Dit resultat er jo det samme som facitlistens. Reducer dit udtryk ved at gange parentesen ud.


Skriv et svar til: x^4 - (2/x) , P(1, (f1) ) Find tangentligningen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.