Matematik

Vektorer

29. august 2010 af sasc (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har problemer med denne opgave:

I koordinatsystemet er der givet to vektorer:

vektor a = 1 over 2

vektor b = 4 over 3

Bestem tallene s og t, så s*vektor a + t * vektor b = -13 over -1

Undskyld den lidt dårlige notering, men håber der er en der kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af peter lind

Skriv ligningen op for henholdsvis x-koordinaterne og y-koordinaterne. Det giver 2 lineære ligninger med 2 ubekendte, som du må løse.


Svar #2
29. august 2010 af sasc (Slettet)

Altså:

s+4t=-13 og

2s+3t=-1


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.