Matematik

hjælp til trigonometri

29. august 2010 af linej1992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej :)

jeg er i gang med noget matematik som jeg ikke helt kan finde ud af ... kan ikke rigtig gennemskue hvor jeg får målene til at beregne dette stykke.

spørgsmålet lyder således

Toppladen på en brændeovn er vist på figuren. Pladen har form som en sekskant med vinkelspidserne A, B, C, D, E, F.
Siderne BC, CD og DE udgør de tre sider i en regulær ottekant med centrum i O.
 

Vis at afstanden OC tilnærmelsesvis er 308,48 mm
 

billede er vedhæftet på forhånd tak.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du kan vedhæfte dokumentet i .doc format er der flere, der har mulighed for at hjælpe.


Svar #2
29. august 2010 af linej1992 (Slettet)

så vedhæfter jeg det som pdf i stedet min vil nemlig ikk gemme i doc

Vedhæftet fil:Dok1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

I trekanten OBE ved du, at den er ligebenet idet |OB| = |OE| = |OC| = |OD| , og at |BE| = 570 . Desuden er vinkel <BOE kendt, da den er (3/8) af 360º. Dvs <BOE = 135º . Da trekanten OBE er ligebenet, kendes dermed også de to andre vinkler i trekanten, da de er hver 22,5º. Man kan da bruge sinusrelationen til at finde de ukendte, lige store sider:

|OC| = |OB| = |BE|·sin(22,5º)/sin(135º) = 308,48 (i samme enheder som linestykket BE.)


Svar #4
29. august 2010 af linej1992 (Slettet)

mange tak for hjælpen og tak fordi du har beskrevet det så detaljeret så man forstår det !! :D


Skriv et svar til: hjælp til trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.