Matematik

opgaver med negative tal.

30. august 2010 af dorthe aagaard (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg er igang med at lave opslag til min formelsamling, og har nogle spørgsmål vedr. udregning. Det er vigtigt for mig at kunne gå tilbage og se hvordan man konkret udregner . :)

eks 1       (-144) : 12 =

eks 2      (-100) : 0,1 x (-1)=

eks 3      518,4 :32,4 =

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af peter lind

Hvis det er fortegnene, der er problemet og det er gange og division beregninger, skal du tælle op hvor mange negative tegn, der er. Er der et lige antal minusser bliver resultatet positivt. ulige antal minusser giver et negativt tal. I eks1 er der et minus, så resultatet bliver negativt, I eks. 2 er der 2 minusser, så resultatet bliver positivt. I det sidste eks. er der 0 (lige tal) minusser, så resultatet bliver positivt.


Svar #2
31. august 2010 af dorthe aagaard (Slettet)

Tak for svaret, og en forklaring på regel. Det er indført i samlingen :) men mangler stadig en udregning

eks. (-4,8) : 6 =                                        eller    (-100) :0,1 x ( -1) =     kan du vise selve udregningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af peter lind

Du skal lære at bruge reglerne angivet i #1. Hvor mange minustegn er der i det første udtryk og hvor mange er der i det andet udtryk? Er der et lige antal eller et ulige antal minusser?


Skriv et svar til: opgaver med negative tal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.