Matematik

Potens

30. august 2010 af timtimtim (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sidder lige her og har glemt hvordan man løser:

((8+1)+x(1+1))2 = (10+x+x)2 = 100+2x2 .

er det korrekt eller er jeg lidt på afveje?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du kan ikke bare hæve den parentes, som du har gjort, og 8+1 = 9, ikke 10.

((8+1) +x(1+1))2 = (9+2x)2 = 81 + 36x + 4x2


Svar #2
30. august 2010 af timtimtim (Slettet)

det var en smutter, squ ha stået 8+2

men altså

8+2 = 10

x(1+1) = 2x

altså

(10+2x)2  =  hva med mellemregningen, for er nemlig i tvivl om hvordan parentesen løses med pluset


Svar #3
30. august 2010 af timtimtim (Slettet)

har løst den selv :) tak for hjælpen


Skriv et svar til: Potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.