Matematik

Bestem f'(x)

31. august 2010 af fliskos (Slettet) - Niveau: A-niveau

Det ville være så rart med lidt hjælp!!!

f(x) = 4 * ln(x) - x    ,    x ? [1;6]

a) Bestem f' (x)

b) Bestem monotoniforhold for f

c) Tegn grafen

Mange tak på forhånd! :) 


Svar #1
31. august 2010 af fliskos (Slettet)

Spørgsmålstegnet skulle være det der ligner lidt et E der vender den forkerte vej..


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. august 2010 af mathon

beregn f '(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
31. august 2010 af Economist (Slettet)

f'(x)=4*(ln(x))'-(x)'=4*1/x-1=4/x-1

Giver det mening?

Monotoniforholdet er beskrivelsen, hvordan grafen til funktionen "bugter sig" fordelt ud på intervaller imellem de kristiske (stationære) punkter. De kritiske punkter findes for f'(x)=0.


Svar #4
01. september 2010 af fliskos (Slettet)

Ja det gør det helt klart. Og tusind tak for hjælpen, det var rigtig pænt af dig! :)


Svar #5
01. september 2010 af fliskos (Slettet)

MEN... Er dog stadig lidt i tvivl med det monotoniforhold.. hmmm


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. september 2010 af mathon

                                             f '(x) = (4/x) - 1      x ∈ [1;6]

ekstremum kræver
                                             f '(x) = (4/x) - 1 = 0
                                                         4 - x = 0
                                                         x = 4

monotoniforhold:
    for 1≤x<4 er f '(x)>0, hvorfor f(x) er monotont voksende
    for 4<x≤6 er f '(x)<0, hvorfor f(x) er monotont aftagende
 


Svar #7
01. september 2010 af fliskos (Slettet)

Okay, tusind mange tak til dig også! :)


Svar #8
01. september 2010 af fliskos (Slettet)

kan det så passe at grafen ser således ud:

og at vm er fra 0 ; uendelig??


Svar #9
01. september 2010 af fliskos (Slettet)

<p>kan det s&aring; passe at grafen ser s&aring;ledes ud:</p> <p>og at vm er fra 0 ; uendelig??


Svar #10
01. september 2010 af fliskos (Slettet)

Kan det så passe at grafen ser sådan ud, og at vm(f) er fra 0 til uendelig? 


Svar #11
01. september 2010 af fliskos (Slettet)

Kan det s&aring; passe at grafen har et skæringspunkt på - uendelig, og den er parallel med y aksen fra - 14 hvor den derefter topper i (2,4) og går under x aksen igen i 8,5, og at vm(f) er fra 0 til uendelig?

eller er jeg helt galt på den?


Brugbart svar (1)

Svar #12
01. september 2010 af mathon

  

                    Vm(f) = [-1 ; 1.55]


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.