Matematik

koordinater, cirkler, ligninger, areal

31. august 2010 af Xman1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En cirkel har ligning : X2 + Y2 -6x + 4y = 12

OPGAVEN : 


A) På omkredsen ligger punkterne B og C således, at A, B og C er vinkelspidser i en trekant ABC, der er ligesidet. Du skal bestemme koordinaterne til punkterne B og C.
( Punkt A = (0,0))


B) Du skal bestemme arealet af et cirkelafsnit, som begrænses af en side i en trekant og en del af cirklens omkreds.


Svar #1
31. august 2010 af Xman1 (Slettet)

Rettelse

Punkt A = (0,2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2010 af mette48 (Slettet)

X2 + Y2 -6x + 4y = 12

x2-6x+9+y2+4y+22=12+32+22

(x-3)2+(y+2)2=52

centrum (3,-2) og radius 5

Det bliver en ommer

A=(0,2) så ligger A og centrum på samme vandrette linie.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af mette48 (Slettet)

B og C ligger lodret over hinanden og har samme førstekomponent

B=(b1,b2)

|AB|=√(0-b1))2+(2-b2)2)

½|BC|=b2-2

|AB|=2*½|BC|


Svar #4
31. august 2010 af Xman1 (Slettet)

 Kan du forklare hvad du har lavet mette48 ?


Skriv et svar til: koordinater, cirkler, ligninger, areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.