Kemi

Ethanol

31. august 2010 af milllaaaasssaaas11111111111 (Slettet)

Opgaven har drillet mig meget, er der ikke en der gider at hjælpe?

Ethanol (C2H5OH) forbrænder efter reaktionsskemaet
C2H5OH (l) + 3 O3 (g) → 2CO2 (g) + 3H2O (g)

a) Beregn massen af den mængde vand, der kan dannes ved forbrænding af 16,8 g ethanol.

er det m =n/M som jeg skal bruge??? 


b) Beregn volument af den mængde carbonioxid, der kan danne ved forbrænding af 16,8 g ethanol ved temperaturen
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af PoKulaKi (Slettet)

Ja, bortset fra at du har skrevet den forkert. Det er m = n·M.

i b) skal du gøre cirka det samme, men bruge idealgasligningen til sidst.


Svar #2
31. august 2010 af milllaaaasssaaas11111111111 (Slettet)

giver det 0,365?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af mathon

19,71 g H2O


Svar #4
31. august 2010 af milllaaaasssaaas11111111111 (Slettet)

hvor får du 19,71 fra?


Brugbart svar (1)

Svar #5
31. august 2010 af mathon

n(C2H6O) = (16,8 g)/(46,07 g/mol) = 0,364662 mol

                                                                     C2H5OH (l)  +  3O2 (g)   →   2CO2 (g)  +  3H2O (g)
ækvivalente stofmængder i mol:                       1                                       2                  3
aktuelle stofmængder i mol:                     0,364662                         0,729325       1,09399

H2O:
               m = n·m = (1,09399 mol)·(18,02 g/mol) = 19,71 g

 
              
             


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2010 af mathon

...i øvrigt har du glemt at oplyse temperaturen!


Svar #7
01. september 2010 af milllaaaasssaaas11111111111 (Slettet)

OBS: opgaven lyder:

Beregn volumenet af den mængde carbondioxid, der kan danne ved forbrænding af 16,8 g ethanol ved temperaturen 280 º C og trykket 1,00 bar.

Jeg ved at det er idealgasligningen, som jeg skal bruge! men jeg kan ikke få det til at gå op. kan du evt. forklar noget om den opgave?


Svar #8
01. september 2010 af milllaaaasssaaas11111111111 (Slettet)

altså: denne formel:http://da.wikipedia.org/wiki/Idealgasligning

Men hvordan sætter jeg tallene ind?

 


Brugbart svar (2)

Svar #9
01. september 2010 af mathon

         V(CO2) = n·R·T/p = (0,729325 mol)·(0,083145 bar·L/(mol·K))·((273,15+280) K)/(1,00 bar) = 33,54 L

...................

   R = 8,31451 J/(mol·K) = 0,0831451 bar·L/(mol·K)


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. september 2010 af mathon

 minirettelse i #5's 6. linje

H2O:
               m = n·M = (1,09399 mol)·(18,02 g/mol) = 19,71 g

 
              
             


Skriv et svar til: Ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.