Matematik

Løsning af ligning vha. nulreglen

31. august 2010 af Svenstruppigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Heii Alle sammen...

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp, da jeg skal løse en ligning vha nulreglen og jeg ikke er 100% sikker på fremgangsmåden. Så tænkte om nogen måske kunne fortælle mig svaret og fremgangsmåden slavisk???

Opgaven lyder:

-Løs følgende ligning med hensyn til x vha. nulreglen:    -5(3x+6)^2*(2x-8)=0

På forhånd taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Jeg vil ikke fortælle dig svaret, men jeg vil gerne hjælpe dig igang med eller videre på din egen løsning, så du kan starte med at fortælle, hvad dit eget forslag er.


Svar #2
31. august 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Okay.. Jeg har ikke noget svar på ligningen, men jeg har en fornemmelse af at jeg måske skal have fat i noget med at sætte hver led lig med nul, så de kommer til at hedde;

-5(3x+6)^2=0 og (2x-8)=0

Eller er jeg helt galt på den??


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Du skal først bruge nulreglen for et produkt, hvilket også titlen på opgaven foreslår.


Svar #4
31. august 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Jeg er fuldstændig tabt... Jeg har prøvet at løse den nu, men det lykkedes ikke...

Jeg har en ide om at jeg skal dele ligningen i to dele og sætte begge dele lig med nul og derefter skal jeg løse den første del som en andengradsligning............... OG der gik jeg så i stå???!!!

Er det rigtigt det jeg prøver at gøre??


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Det er ikke forkert; men det er nu simplere at se på de enkelte faktorer hver for sig. Dit 2.-gradspolynomium er jo allerede faktoriseret.


Svar #6
31. august 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Jeg er stadig ikke lige helt med...


Brugbart svar (1)

Svar #7
31. august 2010 af mathon

                              -5(3x+6)2·(2x-8 )= 0

                               -5(3(x+2))2·2(x-4) = 0

                               (-5)·9·2·(x+2)(x-4) = 0

                               -90·(x+2)2·(x-4) = 0


Svar #8
31. august 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

Nu gav det hele pludselig mening for mig... Taak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Løsning af ligning vha. nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.