Matematik

trekant vektor

01. september 2010 af teamwork (Slettet)

Hej jeg sidder med en vektor opgave hvor jeg har tre punkter i et kordinatsystem og skal finde sider og vinkler til trekanten.

jeg er gået helt i stå ved ikke hvordan jeg skal begynde.  nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2010 af mathon

benyt punktafstandsformlen til at beregne linjestykkerne
dvs trekantens sider

sammenlign med
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx


Svar #2
01. september 2010 af teamwork (Slettet)

tak for svaret.

Vi arbejder nu med vektorregning, tror læreren helst vil have det beregnes som vektorer, så jeg får brugt formlerne rigtigt. men er gået helt i stå.

hvilken formel kan jeg bruge for at finde længderne og hvilken ka jeg bruge til at finde vinklerne,


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af mathon

samme formel
                                                   blot hvor koordinatdifferenserne er beregnet på forhånd

                                                   punkt A(a1,a2)          punkt B(b1,b2)
     
vektor AB = [b1-a1,b2-a2]

længden af vektor AB
                                                   |AB| = √((b1-a1)2 + (b2-a2)2)


Svar #4
01. september 2010 af teamwork (Slettet)

hvis jeg har punkterne A(2,-3) og B(6,2) og C(-2,1). kan længderne så ik beregnes som følgende:?

siden a = √(2^2 + 3^2 ) = 3,60

siden b = √(6^2 + 2^2 )= 6,32

siden c = √(2^2 + 1^2 )= 2,23

eller er jeg helt gal på den


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. september 2010 af mathon

nej det kan de ikke

genlæs #3


Svar #6
01. september 2010 af teamwork (Slettet)

|AB| = √((6-2)^2 + (2-3)^2)= 17

|BC| = √((2-6)^2 + (1-2)^2)= 17

|AC| = √((2-2)^2 + (3-1)^2)= 4

passer det?

Undskyld jeg nok virker som om jeg ikke forstår det. men læreren har bare gennemgået det hele så hurtigt


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2010 af mathon

          c =  |AB| = √((6-2)2 + (2-(-3))2) = √(16+25) = √(41)


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 -- |BC| og |AC| er heller ikke rigtige.


Svar #9
01. september 2010 af teamwork (Slettet)

|BC| = √71

|AC| = 2* √ 17

?


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2010 af mathon

    a = |BC| = √((-2-6)2 + (1-2)2) = √(64+1) = √(65)


Svar #11
01. september 2010 af teamwork (Slettet)

undskyld punktet C er (-2,-1)

har vist skrevet forkert


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2010 af mathon

                   a = |BC| = √((-2-6)2 + (-1-2)2) = √(64+9) = √(73)


Svar #13
01. september 2010 af teamwork (Slettet)

gir |AC| = 2* √ 5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
01. september 2010 af mathon

                 

                 b = |AC| = 2·√(5) = √(20)              som er nemmere til senere brug


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. september 2010 af mathon

hvordan findes en trekants vinkler,
når dens tre sider er kendt?


Svar #16
01. september 2010 af teamwork (Slettet)

jeg har tænkt mig at bruge

cos (v) = (a*b) / (|a| |b|)

ka det lade sig gøre


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. september 2010 af mathon

ja
eller bare cos-relationen
på formen

Vedhæftet fil:vinkelberegning_8.doc

Svar #18
01. september 2010 af teamwork (Slettet)

A= 102,095

B=30,7841

C= 47,1211

de giver tilsammen 180.

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: trekant vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.