Matematik

At finde forskriften for den omvendte funktion?

01. september 2010 af 18Jev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med at finde forskriften for den omvendte funktion. Funktionen selv hedder: F(x)=2/3x+2 - Tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2010 af Duffy

Isoler x


Svar #2
01. september 2010 af 18Jev (Slettet)

Ja, jeg tror nu ikke det er nok kun at isolere x.. Kan man være mere specifik omkring hvad man gør, og hvad der skal til, før man når til resultatet?


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den oprindelige funktion udtrykker y = F(x) som funktion af x, her y = 2/3x+2 . Den omvendte funktion udtrykker x som funktion af y. Isoler x udtrykt ved y.


Svar #4
01. september 2010 af 18Jev (Slettet)

Hvordan gør man så lige det? Jeg kan sagtens lave det med kun tal, eks. y=2x+2 men når det er med brøk som her altså 2/3 så går jeg galt i byen.. Kan nogle hjælpe?


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

En brøk er jo også et tal:

y = (2/3)x + 2

(2/3)x = y-2

x = (3/2)(y-2) = (3/2)y - 3


Skriv et svar til: At finde forskriften for den omvendte funktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.