Matematik

skæringspunkter med koordinatakserne.

01. september 2010 af hedis (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har et problem med at finde skæringspunkter, håber der er nogen der kan hjælpe med at forklare hvordan jeg regner det...

En linje har stigningstal 0,8, og den går gennem punktet (5,7). Bestem en ligning for
linjen.
Bestem linjens skæringspunkter med koordinatakserne.
 

Jeg fandt ligningen som er : y = 0,8x - 4

Men jeg ved ikke hvordan jeg bestemmer linjens skæringspunkt med koordinatakserne? :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Din ligning er ikke korrekt (prøv at indsætte det givne punkt). Find den rigtige konstant, så (5,7) ligger på linien.

Når du har den rigtige lining, finder du skæringspunkterne med koordinatakserne ved at sætte x=0 i ligningen og løse for y, og dernæst at sætte y=0 og løse for x.


Svar #2
01. september 2010 af hedis (Slettet)

Mange tak..

Jeg har nu forstået det med skæringspunkterne, men er desværre blevet i tvivl med hensyn til ligningen...

så jeg skal sige y-y0 = a (x-x0) ?

og a svarer til a = 0,8 eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2010 af keg (Slettet)

Ja, eller;

y=a(x-x0)+y0 , den  ligning man som oftest ser som den rette linjes ligning


Svar #5
01. september 2010 af hedis (Slettet)

#3

#4

Jeg takker jer begge to mange gange.. TUSIND TAK :)


Svar #6
01. september 2010 af hedis (Slettet)

hvis jeg ikke tager meget fejl bliver ligningen

y = 0,8x + 3 ..  ikke ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. september 2010 af keg (Slettet)

Ja


Svar #8
01. september 2010 af hedis (Slettet)

Takker endnu en gang :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. september 2010 af mathon

         y = 0,8x + 3

   som kan omskrives til akseskæringsformen

        x/(-3,75) + y/3 = 1


Skriv et svar til: skæringspunkter med koordinatakserne.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.