Matematik

Diffenrentier funktioner med brøk

02. september 2010 af JuliesMartin (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg har fået til opgave at diffenrentiere disse funktioner, men jeg er virkelig lost!

f(x) = 1/x^2(brøk)*(x^3-5x^2)

f(x) = (5x^2-2x) / (-2x^2)

Håber virkelig nogen vil tage sig tid til at hjælpe mig :)

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af mathon

brøkerne reduceres
se
 

Vedhæftet fil:differentiation_53.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2010 af Mimical (Slettet)

En anden måde at gøre det på er at bruge din formelsamling:

(f/g)'(x)=f'(x)·g(x)-f(x)·g'(x)/(g(x))2

Det er måske lettere at læse sådan her:


Svar #3
02. september 2010 af JuliesMartin (Slettet)

 Jeg siger mange tak :)


Skriv et svar til: Diffenrentier funktioner med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.