Matematik

let procentopgave

02. september 2010 af BrainChild (Slettet) - Niveau: 9. klasse

1987 var der i Denmark 2.435.000 køretøjer. I 1988 var antallet steget med 2%, hvad er antallet af køretøjer i 1988?

på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af Bænkebider (Slettet)

2.435.00 * 1,02 = 2483700


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2010 af CamillaRS (Slettet)

Hvordan tænker du, at den skal løses?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2010 af JKaram (Slettet)

Som det står ovenfor.

Karam


Svar #4
02. september 2010 af BrainChild (Slettet)

men hvorfor er dt 1,02 vi ska gange med


Svar #5
02. september 2010 af BrainChild (Slettet)

forstår ikk hvorfor det er 243500, skal det ikk være 24350 for vi skal finde 1% ud af så dt gir dt. altså når vi divider med 100


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Du skal først finde ændringen i antallet af køretøjer, som er 2% af 2.435.000, altså 2.435.000·0,02 = 48.700 . Det skal så lægges til antallet af køretøjer i 1987, altså til 2.435.000 for at finde det samlede antal køretøjer i 1988:

2.435.000 + 48.700 = 2.483.700

Men det er jo det samme som 2.435.000 + 2.435.000·0,02 = 2.435.000·1,02 .


Svar #7
02. september 2010 af BrainChild (Slettet)

tusind tak :)


Skriv et svar til: let procentopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.