Matematik

Komplekse tal plzzzzzzzzz hjælp mig

02. september 2010 af n4e (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har virkelig brug for hjælp :(

Udtryk følgende komplekse tal på rektangulær form.

(a) (2+6i)=(1+2+2i).

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Du kan ikke mene = i det udtryk?


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2010 af Duffy

Opgaven er helt PLIM !

Det ville være det samme som at påstå at  2 = 1


Svar #3
03. september 2010 af n4e (Slettet)

Det er det der forvirrer mig :(

Opgaven lyder:

Symbolerne x1, x2 og x3 i nedenstående opgaver vil nemlig være de sidste tre cifre af dit studienummer

Udtryk følgende komplekse tal på rektangulær form. Der skal regnes i hånden.
(a) (2+x3i)=(1+x2+2i).


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2010 af Duffy

Du har jo ikke skrevet opgaven rigtigt af ! ! ! GGGgggrrr! 

Nu giver opgaven straks mere mening.

x3 = 2

og

x2 = 1

da real-den på hs skal være lig med realdelen på vs

og imaginærdelen på hs skal være lig med imaginærdel på vs.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvorfor er der parenteser omkring? Er der noget, du har udeladt?

Som opgaven er formuleret i #3, følger det, at x3 = 2 og 1+x2 = 2, dvs x2 = 1.  Prøv at formulere hele opgaven, så vi ikke skal gætte os til det, du ikke har skrevet.


Svar #6
04. september 2010 af n4e (Slettet)

Nu er jeg endu  mere forvirret,,

Altså opgaven præcis siger:

I disse opgaver har du brug for dit studienummer. Symbolerne x1, x2 og x3 i nedenstående opgaver vil
nemlig være de sidste tre cifre af dit studienummer. Husk at skrive dit fulde navn og studienummer.
1. Udtryk følgende komplekse tal på rektangulær form. Der skal regnes i hånden.
(a) (2+x3i)=(1+x2+2i).

Min sidste tre cifre af dit studienummer er 026


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6. Er opgaven skræddersyet til dig, eller har I alle i klassen/kurset fået den samme opgave?

Opgaven 1), som du har skrevet den her, har vi løst for dig i #4 og #5. Jeg har på fornemmelsen, at der ikke skal være "=" , men derimod en regneoprator som "+' eller "-" i stedet. Så giver det mening at indsætte dit personlige studienummer, og det bliver lidt sværere at kopiere opgaverne af fra en anden i klassen. Hvordan ser da de øvrige opgaver i sættet ud?


Svar #8
04. september 2010 af n4e (Slettet)

Jamen det er det, jeg er lige begyndt og vi har fået denne opgave!!

ja men det kan godt være det er en fejl, fordi opgave b lyder så ledes:

(b) (2+x3i)/(1+x2+2i).


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8 -- Og her har du allerede indsat dine egne værdier for x1, x2, og x3 ? Det er jo en almindelig reduktionsopgave, hvorimod opgaven (a) er en ligning. Det er jo så bare svært at gætte, hvad "=" skal erstattes med.


Svar #10
04. september 2010 af n4e (Slettet)

OKay hvordan kan jeg kommer videre med opgave (b) (2+x3i)/(1+x2+2i)

(2+6i) / (1+2+2i) =

(2+6i)* (3-2i) / (3+2i) *(3-2i) =

6+4i+ 12i-12i / 9+ 6i+6i - 4i =

6+4i / 9- 4i

 er det rigtigt? hvordan skal jeg komme frem til svar??


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man forlænger med nævneres komplekst konjugerede:

(2+6i)/(1+2+2i) =

(2+6i)/(3+2i) =

(2+6i)(3-2i)/[(3+2i)(3-2i)] =

(6-4i+18i+12)/(9+4) =

(18 + 14i)/13 =

(18/13) + (14/13)i


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. september 2010 af Duffy

Allerede ved første lighedstegn går det galt:

2i · (-2i) ≠ 4i

Prøv igen . . .


Skriv et svar til: Komplekse tal plzzzzzzzzz hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.