Matematik

Cirkler og radius! hjælppp

05. september 2010 af Ghowan (Slettet)

spørgsmålet: bestem centrum og radius for nedenstående cirkler. Jeg regner med at man skal bruge denne formel: (x-a)2+(x-b)2=r2

1)             16x2+16y2-16x+24y+9=0

og det andet

2)                (x-1)2+y2+8y=9


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af jeuer574 (Slettet)

det skal du også ...

hvis du ser 1)  så skal -16x være det dobbelte produkt af den parentes, så derfor gælder
 (16x2-16x+?)+(16y2+24y+?)+9=0 ⇒ (16x2-16x+22)+(16y2+24y+32)=-9+22+32 ⇒(4x-2)2+(4y+3)2=4

prøv selv at lave den anden..


Svar #2
06. september 2010 af Ghowan (Slettet)

Mange tak for hjælpen :D!

Yeah :D Må lige prøve mig frem :D.


Skriv et svar til: Cirkler og radius! hjælppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.