Matematik

trekant hjælp!

05. september 2010 af sar94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant PQR er p=5.6 , q=7.5 , Q=47.23 º, P=33.23793978º, R= 99.54º

Jeg mangler nu side r ... og jeg vil meget gerne have at vide hvordan jeg beregner r og arealet.

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af jeuer574 (Slettet)

du beregner r vhja cosinus-relationen. r2=p2+q2-2*q*r*cos(R)

og arealet beregnes ved brug af formlen: T=(1/2)*a*b*sinC  hvor a og b er sider og C er vinklen mellem siderne.


Skriv et svar til: trekant hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.