Matematik
Rente opg. - hvilken formel??
29. marts 2005 af
Georgia (Slettet)
Jeg har fået en opg. hvor jeg skal udregne den gennemsnitlige årlige rente de sidste 2 år af en 6 års periode.. Man kender renten de første 4 år.
Men hvilken formel skal man bruge??
Har prøvet med:
r^n= (1+r1)(1+r2)...(1+rn) -1
Men det giver et helt forkert tal.
Så kunne godt lige bruge lidt hjælp :)
(Rente de første 4 år er 3% og så skal man jo så udregne de sidste 2.)
Men hvilken formel skal man bruge??
Har prøvet med:
r^n= (1+r1)(1+r2)...(1+rn) -1
Men det giver et helt forkert tal.
Så kunne godt lige bruge lidt hjælp :)
(Rente de første 4 år er 3% og så skal man jo så udregne de sidste 2.)
Svar #2
29. marts 2005 af Georgia (Slettet)
Du kan måske gi mig lidt hjælp, fik bare llige kludret lidt med at skrive formlen herind, tror jeg har brugt den rigtige i min udregning..
På en konto er den årlige rente 3% de første 4 år af en 6års periode.
Beregn den gennemsnitlige årlige rente i % de sidste 2 år, hvis den gennemsnitlige årlige rente i hele 6års perioden skal være 4%
Sådan her har jeg regnet det ud men resultatet passe ikke. Vil du måske lige se om du kan finde der hvor jeg laver fejl??
(1+0,04)^6=4(1,03)*2(1+r) =
2,265=4,12*2(1+r) =
2(1+r)=2,265/4,12
r=(0,54976/2) -1
r= 0,2748 = 27,48%
På en konto er den årlige rente 3% de første 4 år af en 6års periode.
Beregn den gennemsnitlige årlige rente i % de sidste 2 år, hvis den gennemsnitlige årlige rente i hele 6års perioden skal være 4%
Sådan her har jeg regnet det ud men resultatet passe ikke. Vil du måske lige se om du kan finde der hvor jeg laver fejl??
(1+0,04)^6=4(1,03)*2(1+r) =
2,265=4,12*2(1+r) =
2(1+r)=2,265/4,12
r=(0,54976/2) -1
r= 0,2748 = 27,48%
Svar #3
29. marts 2005 af Georgia (Slettet)
glemte vidst at -1 men så giver resultatet bare minus hvis jeg gør det...!? Sidder da vidst og tåger ret meget!
Svar #4
29. marts 2005 af frodo (Slettet)
"1+0,04)^6=4(1,03)*2(1+r)"
Der står ikke plus i formlen, men gange.
Der skal stå:
1+0,04)^6=(1,03)^4*(1+r)^2
Der står ikke plus i formlen, men gange.
Der skal stå:
1+0,04)^6=(1,03)^4*(1+r)^2
Skriv et svar til: Rente opg. - hvilken formel??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
