Matematik

2. grdsligning bestem k

05. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

K bestemmes således at ligningen har to rødder:

K*x^2+3x-4=0

Jeg er ikke helt sikker på hvordan jeg gør?

Jeg ved at diskriminaten>0 således at der er 2 løsninger. Har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#0 ja ... indsæt oplysningerne i diskriminanten og løs :-)


Svar #2
05. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

Hvordan?

d=3^2 -4*(-4)*1<=>

d=9+16

d=25

k = ]-25; uendelig[

Ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#2 nej! d=b2-4ac=32-4*K*(-4)=9+16K .... bestem de K hvor d>0


Svar #4
05. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

d=9+16k

(d-9)/16=k

Hmm... hvad så??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#4 Du skal løse d>0 ... da d=9+16k skal du altså løse 9+16k>0


Svar #6
05. september 2010 af Chris2007 (Slettet)

selvfølgelig. Tak

9+16k>0 <=>

16k>-9

k> - (9/16)

Er det svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2010 af Dynin (Slettet)

#6 jeps


Skriv et svar til: 2. grdsligning bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.