Matematik

komplekste tal

05. september 2010 af Fiction30 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Er der nogen som kan bekræfte om jeg er kommet frem til de rigtige resultater eller at jeg er helt galt på den?

Jeg skal finde de polære koordinater:

a) 1-0-(1+6)i=-1-7i

|z|=kvadratrod 1^2+7^2=5*kvadratrod2

arg(z)=arctan((-7)/(-1))-pi = arctan(7/1)-pi

b) 2+0-i9=2-9i

|z|=kvadratrod 2^2+(-9)^2=kvadratrod 85

arg(z)=arctan((-9)/(2))-pi=arctan(9/2)-pi


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) z = 1-0-(1+6)i = 1 -7i, |z| = √(12+72) = √50 = 5√2,

cos(arg(z)) = 1/(5√2) = (√2)/10 , sin(arg(z)) = -7/(5√2) = -(7/10)·√2 , hvoraf arg(z) = 360º-81,8699º = 278,1301º

b) a = 2 -9i , |z| = √(22+92) = √85,

cos(arg(z)) = 2/√85 = (2/85)√85) , sin(arg(z)) = -9/√85 = -(9/85)√85, hvoraf arg(z) = 360º-77,4712º = 282,5288º


Skriv et svar til: komplekste tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.