Matematik

meget let mat. spørgsmål

05. september 2010 af hij (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej jeg har lige et hurtigt spørgsmål:

hvilke betydning har a og b for grafen? (det handler om epksponentiel udvikling f(x) = b*ax)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2010 af jeuer574 (Slettet)

b: skæring med y-aksen når x=0

a: fremskrivningsfaktoren. Hvis a 0 < a < 1 er y eksponentielt aftagende, hvis a > 1 er den eksponentielt voksende, og hvis a = 1 er y konstant.


Svar #2
06. september 2010 af hij (Slettet)

men hvilken betydning har fremskrivningsfaktoren, a, for grafen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2010 af jeuer574 (Slettet)

a er det forholdstal som y ændrer sig med, når x stiger eller falder med 1. dvs sige hvis x falder med en og a=1,14 så falder y-værdien 1,14 .. ellers kig på: http://da.wikipedia.org/wiki/Eksponentiel_udvikling


Svar #4
07. september 2010 af hij (Slettet)

tusind tak


Skriv et svar til: meget let mat. spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.