Matematik

"En ret linie har ligningen.."

06. september 2010 af Dahlovic (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Er der en der kan hjælpe mig med disse to opgaver?


1: En ret linie har ligningen: y= 2,8x + 3,2            x = R
Angiv den lineære funktion f(x) der har den rette linie som graf

Og

2: Gør rede for at den rette linie med ligningen x = 2 ikke er graf for en lineær funktion

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af nordfyn (Slettet)

 lav en model, når du har med grafer af gøre. det gør det mere overskueligt. 

Y = a*x+b   er altid en ret linje. 

                                                                derfor kan jeg ikke se at, Y = 2,8*2+3,2 skulle ikke skulle blive lineær.

 Y = b*a^(x) er eksponentiel, altså en kurvet..

1.) f(x) = 2,8*x+3,2  og i opg 2)  f(2) = 2,8*2+3,2   --> dette er sådan set funktionen, og linjen i grafen.

hvis vi har f(4) = 2,8*4+3,2     og    f(8) = 2,8*8+3,2     har du to punkter på din graf. du kan sætte f(6) = 2,8*6+3,2 . så har du ialt 3 punkter for at bevise din teori om linjen er ret i grafen..  

det skal lige siges at det også kan være rentes rente: y = b * R^(x)      


Skriv et svar til: "En ret linie har ligningen.."

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.