Matematik

Vitamin indholdet

06. september 2010 af Lars99 (Slettet)

1. Når spinat blancheres, ændrer vitaminindholdet y sig efter forskriften

y=31,5 * 0,887t

hvor t er tiden

a) bestem t for y= 19

Nitratin indholdet i spinat ændrer sig samtidig og følger forskriften

z=20,3 + 61, 4 * 0,884t

hvor t er tiden

b) bestem nitratindindholdet, nåt vitaminindholdet er 15

Hjælp hvad gør jeg her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

a)   løs ligningen  19 = 31,5*0,887t 

b)   løs ligningen  15 = 31,5*0,887t   og indsæt den fundne værdi for t i formlen for nitratindholdet.


Svar #2
06. september 2010 af Lars99 (Slettet)

hvordan løser jeg

0,6031=0,887t

hvordan får jeg t til at stå alene?


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2010 af kieslich (Slettet)

Brug at ln(at) = t*ln(a)

så 0,6031 = 0,887t  <=>  ln(0,6031) = ln(0,887t ) = t*ln(0,887)   anvend ln() på begge sider og flyt potensen udenfor.

t = ln(0,6031)/ln(0,887)


Skriv et svar til: Vitamin indholdet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.