Kemi

Heterogene ligevægte

06. september 2010 af elissa92

Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse nedenstående opgave.. Håber jeg kan få hjælp

Anvend opløselighedsproduktet for sølvchromat (Ag2CrO4) til at beregne stoffets opløselighed i vand ved 25oC.

Ko = 2,5*10^-12 M3


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2010 af lasols (Slettet)

K0=[Ag]2[CrO4]=2,5*10-12

hvis vi antager vi opløser i rent vand må der for hvert søvvchromat vi opløser frigives s chromat ioner og 2s sølvionerhvis vi indsætter dette får vi

K0 = (2s)2s=4s3 herefter løser du bare for s (s=(Ko/4)^(1/3)


Skriv et svar til: Heterogene ligevægte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.