Matematik

Funktioner

06. september 2010 af mary94 (Slettet)

Min opgave lyder sådan her:

To funktioner er givet ved:

f ( x ) = 2x - 1
g ( x ) = x2 + 2x

a) Bestem en forskrift for f(g(x)).
b) Bestem en forskrift for g(f(x)).
c) Udregn g(f(2)).


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2010 af MathTeacher (Slettet)

a) 2x²+4x-1

b) 4x²+1-4x+4x-2 = 4x²-1

c) 15


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2010 af Fourier (Slettet)

 b) 4x^2 - 1 = (2x - 1)(2x + 1) = (2x+1)f(x)


Svar #3
06. september 2010 af mary94 (Slettet)

Tak for hjælpen .. men #1 MathTeacher .. I c) hvordan er du kommet frem til 15 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2010 af MathTeacher (Slettet)

Du har jo forskriften for g(f(x)) = 4x²-1

Når du bliver spurgt om g(f(2)), er det jo bare at indsætte 2 i stedet for x.

Altså: g(f(2)) = 4*2²-1 = 4*4-1 = 16-1 = 15

Husk det matematiske udregningshierarki.

Først potenser og rødder, dernæst gange og dividere og til slut plus og minus...


Svar #5
06. september 2010 af mary94 (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ! :D


Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.