Matematik

Reducer udtryk. HELP ME!!!

07. september 2010 af Rebecca001 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. jeg er lidt i tvivl om hvordan de tre udtruk reduceres korrekt:

1)     4(2x+7y)-5(-2y+4x)+3(-3x-5y)

2)     8(3a-5b)-5(3b-8a)-9(7a-4b)

3)     6(4a+7b-5)-3(8a+8b-2)+(a-2b+3)•9

Jeg bliver virkelig i tvivl med alle de minusser. Da minus+minus giver plus osv... Håber der er nogle af jer der kan lave dem så jeg kan se ud fra hvad i har lavet og hvordan i har gjort  hvordan man gør.

Mvh Rebecca
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

minus gange minus giver plus, prøv nu selv at gange ud


Svar #2
07. september 2010 af Rebecca001 (Slettet)

Ok. Nu prøver jeg selv og håber du gider tjekke om det er rigtigt:

1) 4(2x+7y)-5(-2y+4x)+3(-3x-5y) = 8x+28y+10y-20x-9x-15y = -21x+17y .. det sikkert helt forkert men det er de minusser..

2) 8(3a-5b)-5(3b-8a)-9(7a-4b) = 24a-40b-15b+40a-63a+36b = 1a+91b .. det sikkert også forkert pga. minusser

3) 6(4a+7b-5)-3(8a+8b-2)+(a-2b+3)•9 = 24a+42b-30-24a-24b+6+9a-18b+27 = 9a+3 .. som sikkert heller ik er rigtig
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Erik Morsing (Slettet)

+10 y, husk minus gange minus


Svar #4
07. september 2010 af Rebecca001 (Slettet)

Det gør jeg også! Jeg har da skrevet +10y??? er de alle tre rigtige så? Ellers må du meget gerne rette dem.. ellers lærer jeg jo slet ikke noget :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2010 af mikk0384 (Slettet)

1) Mellemregningen er rigtig, men resultatet er forkert. 28y+10y-15y= 38y-15y = 23y   x'erne er rigtige.

2) Igen, mellemregningen er rigtig, men udregningen er forkert. Husk at minus + minus bare giver mere minus. Det er kun hvis der står gange imellem at fortegnet ændres. -40b - 15b + 36b = -55b + 36b = -19b    a'erne er rigtige.

3) Her er det hele rigtigt.

Mvh

Mikkel Højbak


Svar #6
08. september 2010 af Rebecca001 (Slettet)

 Ej, tusind tak. Jeg troede det jeg skrev var volapyk rent matematisk. Det er rigtig pænt af dig du gad og tjekke det. Nu forstår jeg det faktisk også!


Skriv et svar til: Reducer udtryk. HELP ME!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.