Matematik

Bestemmelse længde af stige!

07. september 2010 af hannemoeller (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej ! 

Jeg har en opgave, som jeg behøver lidt hjælp til. 

Den lyder således: 

En stige med længden L står lodret op op af en mur. 

Når stigens øverste ende sænkes med 3m, skrider stigen nederste ende 9 meter vinkelret ud fra muren. Tegn en skitse og beregn stiegns længde (Hint: benyt pythagoras ) 

Jeg kan ikke finde ud af hvilke tal jeg skal bruge til min ligning og hvorfor :( 

på forhånd tak  ! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Gør først, som opgaven siger: Tegn en skitse. Stigen bliver hypotenuse i en retvinklet trekant, hvis ene katete er 9m, og den anden katete er L-3m. Hypotenusen er L. Opskriv nu Pythagoras for den retvinklede trekant og løs L af ligningen.


Svar #2
07. september 2010 af hannemoeller (Slettet)

men kommer den så til at hedde 

a^2+b^2=c^2

9^2+3^2=c^2

osv ? 

eller hvad ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Nej, hverken eller. Opskriv Pythagoras for den retvinklede trekant, hvis stykker er som beskrevet i #1:

a = 9

b = L-3

c = L .

Så oversættes a2 + b2 = c2 til

92 + (L-3)2 = L2 .

Prøv nu at løse den ligning i L .


Skriv et svar til: Bestemmelse længde af stige!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.