Matematik

Parallelogram

08. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet) - Niveau: A-niveau

Tegningen viser et parallelogram med kendte vinkelspidser. A(-2,-1) B(5,-1) C(8,4) D(1,4)

a) Beregn diagonalernes længder.

b) Beregn koordinaterne til diagonalernes skæringspunkter.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
a) Jeg har beregnet dem, og fik længderne til hhv. 11,18 og 6,40

b) Jeg er helt på bar bund her. Håber på at, en vil hjælpe mig med hvordan jeg skal gøre.
(Bogen, giver mig ikke et eksempel eller en forklaring), Jeg går dog udfra at heg skal bruge de to længder fra delopgave a) i denne del .. ?


Brugbart svar (2)

Svar #1
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) Du bør først skrive de eksakte værdier 5√5 og √41 , og derefter kan du give talværdierne.

b) Diagonalernes skæringspunkt er præcis midt mellem punkterne A og C, og midt mellem punkterne B og D. Koordinaterne for skæringspunktet kan da fås som middleværdien af A og C's koordinater, eller middelværdien af B og D's koordinater.
 


Svar #2
08. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

a) Okay, på den måde, og så giver jeg det ''selve'' resultatet? :)

b) Hmm, dvs. at jeg skal sige : (-2) + (-1) + 8 + 4 = 9  =>  9 / 4 = 2,25. Vil det så sige at 2,25 er koordinaten for skæringspunktet, eller har jeg misforstået noget? 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- Koordinaterne er et sæt af 1.koordinat og 2.koordinat. 1.koordinaten for diagonalernes skæringspunkt er middelværdien af 1.koordinaterne for punkt A og C (eller for B og D), og 2.koordinaten for diagonalernes skæringspunkt er middelværdien af A og C's 2.koordinater (eller B og D's 2.koordinater).

Hvis M betegner diagonalernes skæringspunkt, har vi

(af A og C): M = ((-2+8)/2 ; (-1+4)/2) = (3; 1,5) , eller

(af B og D): M = ((5+1)/2 ; (-1+4)/2) = (3; 1,5)


Svar #4
09. september 2010 af JeppesenPeter (Slettet)

Hmm, Okay! Nu forstår jeg det. Du skal have mange tak :)


Skriv et svar til: Parallelogram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.