Fysik
Fysik!!!
30. marts 2005 af
Lisa2004 (Slettet)
Hej!
Det var noget skidt som jeg skrev før (lille problem):
Det skulle være:
X -- y
0.0 – 23.45
0.5 – 12.15
1.0 – 6.15
1.5 – 3
3.0 – 0.233
Det skal man så tegne på enkeltlogaritmisk papir (regnearket Excel) og finde x1/2 og Io ud fra grafen. Der efter skal man finde x1/2 og Io ud fra den regneforskrift som computeren giver. Er der nogen som har løst til at hjælpe mig:
Jeg har fundet ud af at jeg skal bruge formlen.
I(x) = Io * exp ( -u * x ) = Io * ( 1/2 ) ^ ( x / x1/2)
Hvor u er den lineære absorptionskoefficient, og Io er begyndelsesintensiteten, mens x er tykkelsen af det absorberende materiale. Endvidere er halveringstykkelsen x1/2 givet ved
X1/2 = ln(2) / u
Jeg har tegnet grafen i Excel og fik følgende:
Y=26,437*e^(-1.5448x)
Men jeg ved ikke hvad der er hvad?
Hvis jeg kigger på regneforskriften så mener jeg at
Io=26,437
u=1.5448
x1/2 skal man selvføleligt regne ud
x1/2 = ln(2) / 1.5448 = 0.4486
kan det passe og er der nogen som kan hjælpe mig med at finde x1/2 og Io ud fra grafen
Det var noget skidt som jeg skrev før (lille problem):
Det skulle være:
X -- y
0.0 – 23.45
0.5 – 12.15
1.0 – 6.15
1.5 – 3
3.0 – 0.233
Det skal man så tegne på enkeltlogaritmisk papir (regnearket Excel) og finde x1/2 og Io ud fra grafen. Der efter skal man finde x1/2 og Io ud fra den regneforskrift som computeren giver. Er der nogen som har løst til at hjælpe mig:
Jeg har fundet ud af at jeg skal bruge formlen.
I(x) = Io * exp ( -u * x ) = Io * ( 1/2 ) ^ ( x / x1/2)
Hvor u er den lineære absorptionskoefficient, og Io er begyndelsesintensiteten, mens x er tykkelsen af det absorberende materiale. Endvidere er halveringstykkelsen x1/2 givet ved
X1/2 = ln(2) / u
Jeg har tegnet grafen i Excel og fik følgende:
Y=26,437*e^(-1.5448x)
Men jeg ved ikke hvad der er hvad?
Hvis jeg kigger på regneforskriften så mener jeg at
Io=26,437
u=1.5448
x1/2 skal man selvføleligt regne ud
x1/2 = ln(2) / 1.5448 = 0.4486
kan det passe og er der nogen som kan hjælpe mig med at finde x1/2 og Io ud fra grafen
Skriv et svar til: Fysik!!!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
