Fysik

Hjælp en pige i nød, FYSIK

12. september 2010 af safia1994 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med den her opgave?

En plasticfod indeholdefod indeholde 2,5 kg plastic.  Hvis man hælder 30 liter vand i. hvad vejer plasticfoden så? nogen som kan forklarer mig det?

I need some heeelp, (;


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2010 af peter lind

Massen af vandet er massefylde gange rumfanget af vandet. Det skal du addere til massen af plastikfoden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2010 af Bahjo (Slettet)

massen af vandet = densiteten af vandet gange rumfanget af vandet.

jeg ved at densiteten af vand er = 1.00 g/kubikmeter.  spørg meget dumt, men er de 30 liter rumfanget??

Jeg er nemlig igang med samme opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2010 af peter lind

Liter er et mål for rumfanget. Det er defineret så massen af 1 liter vand ved en lav temperatur,( som jeg ikke kan huske) er 1 kg.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. september 2010 af keg (Slettet)

#3

 så vidt jeg husker er det omkring 40C, eller det, der at det har sin største masse,.. bliver lige pludselig i tvivl


Svar #5
12. september 2010 af safia1994 (Slettet)

mange tak for hjælpen til keg og Peter lind.

Et nyt spørgsmål, hvad vejer 30 liter beton så?? det må da vejer meget mere. hav tålmodighed med mig :-) kan virkelig ikke finde ud af det, skal lige sætte mig ind i det.


Svar #6
12. september 2010 af safia1994 (Slettet)

Ved ikke om det er rigtigt. Beton har et densitet på 2.1. Så siger vi 30 gange 2.1 = 63 kg?


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. september 2010 af ILikeMusic (Slettet)

#0
En plasticfod indeholder 2,5 kg plastic + 30 liter vand

Da vands densitet ca. er 1kg/dm^3 dvs 1kg/liter må 30 liter vand veje: 30*1 = 30

dernæst skal foden vel lægges sammen med vandet:

2,5+30 = 32,5 kg tilsammen

Hvis jeg har forstået spørgsmålet korrekt er det det rigtige svar


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. september 2010 af peter lind

Ja det er det.


Skriv et svar til: Hjælp en pige i nød, FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.